Skip to content
Direct hulp nodig? 06 502 83 216

Angst

Angst kennen we gelukkig allemaal. Angst is een nuttige emotie, die ons waarschuwt voor gevaar en om daar goed op te reageren. Als de angst echter ons leven gaat bepalen buiten de reële gevaren om, wordt het tijd om er wat aan te gaan doen.

  • Ik hanteer géén wachtlijsten
  • Altijd bereikbaar tot 21:30
  • 1e gesprek vaak binnen een week

Controle verliezen

Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Je wordt steeds angstiger en zelfs beredeneren dat het allemaal niet nodig is, helpt niet meer. De angst steekt steeds weer de kop op en juist op momenten dat het helemaal niet uitkomt. Uiteindelijk wordt je bang de totale controle over jezelf en het leven te verliezen.

Als angst je leven gaat beheersen

Als angst je leven gaat beheersen, ga je steeds meer gewone situaties vermijden. Dit kan een grote last worden in je leven, of dat van de mensen uit je omgeving. Het vermijden van je angst is echter juist wat je angst steeds meer doet toenemen.

Verschillende soorten angst

Een fobie is een angst voor een specifiek object of een specifieke situatie, denk aan angst voor spinnen, vliegangst of spreken in het openbaar etc. Een paniekstoornis is een onverwachte aanval van een steeds terugkerende, heftige angstreactie die zich ook heel fysiek kan uiten, zoals zweten, trillen, duizeligheid, flauwvallen etc. De gegeneraliseerde angst is een angst die er continu is en je leven in de greep houd.

Angst je metgezel

Angst hebben we allemaal. Angstklachten zijn een van de meest voorkomende problemen van deze tijd. Ik ken verschillende behandelmethoden om je angst onder ogen te durven zien, en deze je metgezel te maken in plaats van je vijand. Daar waar je jezelf saboteert, nemen we onder de loep en we werken samen aan het herstellen van je zelf-vertrouwen.. Om er beter uit te komen.

Praat over je angst

Praten over je angstige gevoelens is de eerste stap. Je hoeft je niet te schamen, integendeel; er is moed voor nodig om toe te geven dat je er zelf niet meer uitkomt. Maar het levert direct iets op en is al een eerste stap in de goede richting.

Herken je jezelf hierin, heb je hulp nodig of heb je alleen maar een vraag?

  • Ik hanteer géén wachtlijsten
  • Altijd bereikbaar tot 21:30
  • 1e gesprek vaak binnen een week

Over Roelof-Jan

Aangesloten bij:

Back To Top