Skip to content
Direct hulp nodig? 06 502 83 216

Burn-out & Stress

Zoals het woord burn-out ook zegt voel je je opgebrand. Je raakt opgebrand als je onvoldoende brandstof hebt. Een belangrijke brandstof van ons is onze inspiratie of letterlijk begeestering. Als je niet meer bent geïnspireerd moet de brandstof uit jezelf komen, en is de koek uiteindelijk op.

  • Ik heb géén wachtlijsten
  • Altijd bereikbaar tot 21:30
  • 1e gesprek meestal binnen een week

Waarschuwingen serieus nemen

Op weg naar de burn-out zijn er wel steeds waarschuwingen geweest, maar die heb je onvoldoende serieus genomen. Je moest wel doorgaan, omdat je niet wilde zeuren, of om dat het van je wordt verwacht of gewoon niet anders kan. Je bent vaker vermoeid in plaats van lekker moe. Je bent wat meer geïrriteerd, en het werk gaat je steeds moeilijker af. Je wordt wat meer vergeetachtig en overziet het niet meer allemaal. En dan kan het soms ineens niet meer gaan. Het lijntje breekt en er is geen andere optie meer dan je ziek melden. Van hard werken wordt niemand ziek, als je plezier hebt in wat je doet kun je bergen verzetten er zijn twee belangrijke oorzaken van een burn-out:

Geen inspiratie meer, of langdurige controle verlies lijden.

Waarschuwingen serieus nemen

Je doet ontzettend je best, maar het werk komt nooit onder controle, het is te veel, of de taken zijn onduidelijk. Als je langdurige het gevoel hebt dat je achter de feiten aanloopt, krijg je stress en kun je uiteindelijkburn-out raken. Als je dit overkomt, of dreigt te overkomen, zal je moeten herbezinnen.

Weer op zoek gaan naar waar je inspiratie ligt, en het gevoel van controle weer vergroten.

Praat over je burn-out & stress

Nu is de grap dat het gevoel van controle niet zo te vinden is in meer controle creëren, maar juist om de illusie van beheersbaarheid te gaan doorzien. Veel mensen kunnen na hun burn-out zich dankbaar voelen voor deze fase in hun leven.

Hier wil ik je graag mee helpen, zodat de burn-out uiteindelijk je veel sterker maakt dan dat je voor je burn-out was.

  • Ik hanteer géén wachtlijsten
  • Altijd bereikbaar tot 21:30
  • 1e gesprek vaak binnen een week

Over Roelof-Jan

Aangesloten bij:

Back To Top