Skip to content
Direct hulp nodig? 06 502 83 216

Waarom een psycholoog?

Een psycholoog kan jou helpen om weer nieuw, creatief en open in de wereld te staan, waardoor het leven wat lichter en plezieriger voor je wordt.

Samen kijken we naar jouw leven en handelen

Als je lichamelijke klachten hebt, die je zelf niet kan oplossen, ga je naar een dokter, omdat je erop vertrouwt dat deze meer kennis en ervaring heeft in het oplossen van lichamelijke klachten. Dat is heel normaal. Lichamelijk ziek zijn voelt niet zo snel als falen, of eigen schuld.

Bij psychologische klachten ervaren we dat vaak anders. Je moet gek zijn om naar een psycholoog te gaan en bij psychologische klachten ben je kennelijk niet slim genoeg om je eigen problemen op te lossen.

In werkelijkheid is dat natuurlijk onzin. Omdat veel van ons gedrag heel onbewust plaatsvind, is het soms goed om even afstand te nemen en samen met een onafhankelijke professional naar jou leven en handelen op dat moment te kijken.

Zo kan je er achter komen, dat je bijvoorbeeld onbewuste overtuigingen hebt, die helemaal niet kloppen, maar die je gedrag in privé, in relatie of werk, wel negatief beïnvloeden.

Praat over je klachten

Een psycholoog kan jou helpen om weer nieuw, creatief en open in de wereld te staan, waardoor het leven wat lichter en plezieriger voor je wordt. Natuurlijk doe je dit ook regelmatig met de mensen uit je omgeving wie je vertrouwt. Echter jou omgeving heeft vaak ook onbewust een zeker belang. Waardoor ze niet altijd objectief naar je kunnen kijken.

De psycholoog heeft die belangen niet en is alleen maar gericht op wat het beste is voor jou.

Over Roelof-Jan

Aangesloten bij:

Back To Top