Skip to content
Direct hulp nodig? 06 502 83 216

“Mijn ervaring met psycholoog Verschoor is heel bijzonder waarbij hij je brengt tot de basis van je Zijn. Door zijn eigen en bijzondere aanpak neemt hij je mee naar het bewustzijn en de diepere betekenis daarvan. Hij laat je het verschil inzien wat er in jou als mens gebeurt tussen het bewuste en onbewuste zijn tegen het licht van de problematiek waarmee je bij hem komt. Hij leert je omgaan met de spagaat waarin je als mens vooral persoonlijke problemen tegenkomt. De inzichten die ik daarbij heb opgedaan zijn zeer waardevol.”

Bij Roelof Jan voelde ik me meteen op mijn gemak. Zonder drempel durfde ik te vertellen wat mij bezig houdt, niets is raar. Hij pikte, en doet dit nog steeds, de knelpunten uit mijn verhaal en bracht deze zodanig in perspectief dat ik mezelf steeds beter begrijp. Dit heeft veel rust gebracht en mij het afgelopen jaar enorm geholpen in mijn herstel van een burn-out.

“Doortastend, zeer goed kunnen luisteren, invoelen, samenvatten, doorvragen, snel tot een goede diagnose en voorstel behandeling kunnen komen, eigen grenzen kennen, top therapeut en zeer professioneel handelend en daardoor succesvol.”

“Roelof-Jan is een aimabel persoon en een heel ervaren therapeut. Zijn uitstraling geeft je het idee dat hij zijn werk met plezier doet. Zijn inlevingsvermogen erbij opgeteld, maakt dat je je snel bij hem op je gemak voelt. Hij laat je zien hoe je doet, hoe je reageert op dingen en hoe je je gedraagt. Eigenlijk geeft hij de spiegel van je ziel weer.

Soms is dit confronterend, maar de manier waarop het gebracht wordt, is “luchtig” en daardoor makkelijker te accepteren. Roelof-Jan weet feilloos een verband te leggen tussen je huidige problemen en de oorsprong daarvan, die vaak teruggrijpen naar gebeurtenissen in je jeugd. Om dat verband te kunnen leggen, moet hij natuurlijk over achtergrondinformatie beschikken. Ook als je moeilijk over jezelf kunt praten, lukt het hem je dat, door zijn houding, toch te laten doen.”

“Roelof-Jan noemt het beestje (lees een heftige gebeurtenis in je leven) bij zijn naam. Eerst is dat heel confronterend, maar het went. Daardoor wordt het allemaal wat minder beladen en makkelijker bespreekbaar. Er is een gevoel van laagdrempeligheid, gelijkheid en samenwerking. Hij boezemt daardoor vertrouwen in.

Hij bagatelliseert problemen niet maar maakt het door zijn aanpak wel luchtiger. Roelof-Jan is direct, zonder je te overrompelen of te kwetsen. Hij zal je niet met een beschuldigende vinger terechtwijzen, maar je op een subtiele manier laten inzien waar je faalt. Het is heel frappant dat het bij mijn “eigen” psychotherapeut heel lang heeft geduurd, voordat ik hem zo vertrouwde dat ik mijn geschiedenis met hem durfde te delen. Bij Roelof-Jan is die drempel veel lager en gaat dit eigenlijk vanzelf.”

Back To Top